Afdrukken

Donderdag 9 juni organiseert Jan van Arckel samen met Stichting Polder evenementen een wedstrijd MTB voor jeugd en senioren alsmede een wedstrijd voor veldritfietsen oftewel cyclocrossers. Van 4 t/m 11 juni worden door de plaatselijke Kawasaki dealer Nol Bikker diverse motorcross activiteiten gehouden op het tijdelijk aangelegde cross- en evenemententerrein gelegen aan de N214. Jan van Arckel grijpt de kans om hier een avond wedstrijden te houden met beide ridderarmen aan!

Regiocompetitie:

Voor de mountainbikers senioren, de A- en B klasse betreft het de laatste wedstrijd uit de mtb regiocompetitie. Na de wedstrijden in Arkel, Nieuwegein en Breda hebben de klassementen vorm gekregen en zijn de podium kandidaten bekend. In de A-klasse, de licentie houders, heeft Bert Pesselse uit Giessenburg momenteel de leiding in het klassement. Hij wordt op de hielen gezeten door Dennis Ebert (Nieuwendijk) en Fred van Zanten (Leerdam). Peter Branderhorst (Nieuwendijk), evenals Dennis Ebert lid van het MTB team Bassa, staat aan kop in de B-klasse.

Veldrijder:

Los van de regiocompetitie zal er deze avond zal een aparte wedstrijd voor veldrijders worden gehouden. We verwachten op deze mooie zomeravond de regionale mannen aan de start die s’winters bij weer of geen weer wekelijks op hun veldrit fiets kruipen en deze dan in het voorjaar zo snel mogelijk voor de racefiets inwisselen. Maar ook in de zomer geldt: stuurfouten worden zoals bijna gebruikelijk in de Noordeloze veldritten bestraft met een duik in greppel of sloot. Een niet te versmaden uitdaging, meedoen dus! Te winnen prijzen bestaan naast een plaats op het podium uit begerenswaardige Kawasaki artikelen!

Jeugd:

Voor de Jan van Arckel mtb jeugd vervalt de wekelijkse trainingsavond in Arkel. In plaats daarvan deze avond een echte wedstrijd op een heus circuit. Van achter het starthek zal hoofdjury Jan van der Meijden het startschot fluiten en kunnen de deelnemers hun vaardigheden en opgedane conditie laten zien. Zo op het oog lijkt het parcours minder moeilijk dan in Arkel dus het moet zeker lukken. Je kan je uitleven op de vele schansen en vlot lopende kuip- en kom bochten.

Deelname staat voor een ieder open..

Klasse

Tijdstip

Duur

MTB F-klasse, jeugd 4 t/m 8 jaar 18:45 15 minuten
MTB E-klasse, jeugd 9 t/m 11 jaar 19:15 25 minuten
MTB D-klasse, jeugd 12 t/m 14 jaar 19:15 30 minuten
   

MTB A-klasse, licentiehouders m/v 20:00 60 minuten
MTB B-klasse, niet licentiehouders m/v 20:01 60 minuten
Veldrijders klasse 20:02 60 minuten

Inschrijven vanaf 18:00 bij Bikker Motoren, Grotewaard 8 Noordeloos

Bron: Jan van Arckel